Opettajan äänenkäyttö

Tiestitkö, että opettaja on todellinen "riskiäänenkäyttäjä"?

Vaatimukset opettajan äänelle ovat todella suuret – äänen pitäisi kestää pitkät työpäivät ja -viikot ilman mitään lepoa; äänen pitäisi olla kuuluva niin ulkona, liikuntatunneilla hengästyneenä tai koneiden päälle puhuessa, tai laulaessa ja vieraiden kielien artikulaatiota opetettaessa.

Opettajan ääniongelmat tai puutteellinen äänenkäyttö heikentävät tutkitusti myös oppilaiden kuuntelua ja oppimistuloksia, sekä aiheuttavat opettajille monenlaisia psyykkisiä, sosiaalisia tai taloudellisia ongelmia. Kaikista ammateista opettajilla on eniten ääniongelmia maailmassa. On myös hyvin yleistä, että opettajat luulevat, ettei äänelle ja sen kunnolle voida tehdä mitään. Onneksi se ei ole totta, äänikoulutus on usein paras tapa auttaa ääntä sekä jaksamaan paremmin, kuin myös ennaltaehkäisemään ääniongelmia. Jo lyhyeessä puolen päivän toiminnallisessa koulutuksessa opeteltujen harjoituksien avulla ääni kehittyy ja paranee. Opettaja

Ota yhteyttä, voin auttaa ääntäsi voimaan paremmin!

 

Referenssejä

12.3.2013 Opelix- osaava oppilaitos VoicePilates-koulutus

  • On ihan mieletöntä, kuinka Katri-Liis osaa paikallistaa äänen muodostumisen. Katri-Liis on niin vakuuttava, kannustava ja innostava asiantunitja, että on ilo olla hänen opissaan. Odotan jo jatkoa!
  • Kurssipäivä oli todella mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä, kannustava ja tuli juuri oikeaaan aikaan. Pidin erityisesti tavasta ottaa meidät huomioon yksilöinä ja ohjata juuri niitä asioita, jotka olivat meille tärkeitä.

04/2014, Päivi Käri-Zein, lehtori, Haaga-Helia amk

  • Olin tyytyväinen innostavaan ja asiaansa osaavaan opettajaan!

Pekka Savinainen, HaagaHelian amk, espanjan lehtori

  • Tykkäsin henkilökohtaisesta ohjauksesta.

09/2013 Christina Karlia-Palomäki, lehtori, varatuomari, Haaga-Helian amk

  • Tämäntyyppistä systemaattista äänen kouluttamista todella tarvitaan opettajille.

09/2013 Mia Snellman, lehtori, Haaga-Helia, liiketalouden koulutusohjelma

  • Sain äänenäyttöön erinomaisia neuvoja. Loistava kouluttaja! Suosittelen kaikille, jotka haluavat esiintymiseen vakuuttavuutta.

09/2013 Marjo Vuokko, lehtori, Haaga-Helia Porvoo

  • Koko kurssi oli erinomainen ja oman esiintymisen videointi erittäin opettavaista.

Laura Rantakokko, KM, luokanopettaja, Espoo

  • Nämä tunnit ovat olleet minulle tärkeä apuväline työssäni. Suosittelen lämpimästi äänenhuoltoa kaikille luokanopettajille ja muille puhetyöläisille, jotka kaipaavat vinkkejä äänenkäyttöön j a-hallintaan.

Minna Kilpeläinen, tv-journalismin lehtori, Helsinki

  • Kurssi oli kokonaisvaltainen elämys. Olin tyytyväinen henkilökohtaiseen otteeseen, erittäin positiiviseen ilmapiiriin ja uusien asioiden oppimisen todentamiseen videolla. Iso ja lämiin kiitos!

 

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu; Helsingin yliopisto; Aalto-yliopisto; Sibelius-akatemia; Metropolian ammattikorkeakoulu; Stadin ammattiopisto; Turun ammattikorkeakoulu; SVOLI (Suomen Voimisteluliitto); Suomen Pilates yhdistys; Somatic Pilates 1-kurssi Somatic Center Finland; Helsingin kaupunginteatteri; Malmin musiikkikoulu ym.

Tallinnan yliopisto ja sen Rakveren osasto; Tarton yliopisto; Tallinnan Teknillinen yliopisto (TTÜ); Viron musiikki- ja teatteriakatemia (EMTA); Viron puolustusvoimien koulutus (Estonian Defence League School); Primus Program ja EDUKO Archimedes opettajien täydennyskoulutus- ohjelmat; Viron puheterapeuttien liitto; Avaja joogakeskus Tallinn; Primus program (Estonia), virolaisia ja suomalaisia opettajia eri koulutusasteilta peruskoulutuksesta ammatilliseen koulutukseen sekä yliopistoihin; Vilnan yliopisto; Busanin kuoroinstituutti, Etelä-Korea ym.